مشهد گردی - مکان های دیدنی و جذاب مشهد

۳ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

به دنبال آشنایی با شیوه های درمانی طبیعی هستید؟ باغ گیاهشناسی مشهد مکان مناسبی برای انجام این کار است. به شهر مشهد خوش آمدید اینجا جذاب ترین محافظ طبیعت در قالب باغ های گیاهی وجود دارد. هر باغ گیاه شناسی جواهری است اما ارزش افزوده باغ گیاه شناسی مشهد به منظره قابل مقایسه نیست. این باغ که مملو از گونه های محلی و عجیب و غریب است، از سال 2014 لبخندهای دلچسبی را پخش می کند.

گیاهشناسی

مشهد، سرزمین مقدس در زمینی به مساحت 25 هکتار گسترش یافته و باغ در میدان قدیر، بلوار جمهوری اسلامی، مشهد واقع شده است. کلمه مشهد در زبان عربی به معنای شهادت سرچشمه گرفته است. مشهد بین رشته کوه های بینالود و هیذر مسجد به تصویر کشیده شده است. در قرن نهم، این مکان به سناباد معروف بود. مشهد نام فعلی خود را در زمان امپراتوری صفوی به دست آورد و در دوره های مختلف تحت حکومت عباسیان و عرب ها باقی ماند. شهادت خلیفه عباسی هارون و به دنبال آن امام رضا (ع) هاله ای مقدس به شهر بخشید.

این شهر زیبا هر ساله میلیون ها زائر را که به حرم مطهر امام رضا (هشتمین امام جامعه مسلمانان شیعه) مشرف می شوند، پذیرایی می کند. جهانگردی مذهبی منبع سوخت اقتصاد مشهد است. باغ گیاه شناسی مشهد، سرزمین همه لذت های زیبایی است که می توانید به آن ها فکر کنید. باغ گل های رز، مجموعه درختکاری، مرکز آموزش و نمایشگاه، باغ گونه های میوه های بومی و باغ کلیف از نکات قابل توجه در آن است. این باغ پس از فراهم آوردن فرصت های تحقیق و یادگیری به جامعه تحقیقاتی و جمع آوری گونه های مختلف گیاهان عجیب و غریب و بومی زیر یک چتر برای روشن ساختن مردم ساخته شد.

باغ گیاهشناسی

باغ گل رز در این مجموعه نماد عشق بوده و از هر نظر قابل توجه در باغ گرامی داشته می شود. در این باغ طیف بی انتهای گل های رز را می بینید که در رنگ های زیبا و رنگ های زنده غوطه ور شده اند. در میان این گل سرخ ها قدم بزنید و مناظر دلچسب پشت لنز را ثبت کنید. در کنار آن باغ صخره ای، یک مسیر پله ای سنگی است که منجر به پاشیدن آب از پشت سنگ ها می شود. با جوجه اردک های زیبا اوقات خود را در طبیعت سپری کنید و از قدم زدن در میان جنگل های واقع در بین آب روان لذت ببرید. چشمه های آبپاش و آبشارهای جذاب روز شما را رقم می زند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ خرداد ۰۰ ، ۱۶:۵۹
امیر صدر

نیشابور، شهر فیروزه، شعر و دانش، یکی از شهرستان هایی است که در استان خراسان رضوی با پیشینه ای غنی واقع شده است. نیشابور در دوره های قدیم شهر قابل توجهی بود. این شهر امروزه دومین شهر بزرگ استان خراسان رضوی است. آرامگاه عطار نیشابوری، شاعر و عارف که در قرن 12 زندگی می کرده است، یکی از جاذبه های اصلی این شهر محسوب می‌شود. مقبره عطار نیشابوری در زمان سلطنت خاندان تیموری ساخته شده است. در عصر قاجار ، در زمان محمدعلی شاه قاجار، استاندار استان خراسان قصد داشت مقبره دیگری به جای آن بسازد، اما شرایط نامساعد کشور او را متقاعد به توقف کرد. پس از سلسله قاجار، در زمان پهلوی و سلطنت دومین پادشاه، مقبره به طور کامل در قالبی که هنوز باقی مانده است بازسازی شد. در دهه 1990 ترمیم دیگری انجام شد. لازم‌ به ذکر است مقبره عطار به عنوان میراث ملی ثبت شد.

عطار نیشابوری

همه چیز درباره مقبره عطار نیشابوری

آرامگاه عطار بین باغی سرسبز و دلپذیر واقع شده است. مقبره کمال الملک، نقاش معروف ایرانی نیز در کنار آرامگاه عطار قرار دارد. آرامگاه کمال الملک یکی از بناهای نمادین مدرن ایران است که توسط هوشنگ سیحون طراحی شده است. نکته قابل توجه، هماهنگی این مقبره ها است که مکمل یکدیگر هستند. به نظر می رسد که آن ها قطعات یک مجموعه هستند نه دو ساختمان جدا از هم. مقبره پرویز مشکاتیان آهنگساز و نوازنده معاصر و از اساتید موسیقی ایرانی در کنار مقبره عطار قرار دارد. آرامگاه عطار در حدود 10 کیلومتری شهر نیشابور در جاده مشهد، خیابان عرفان واقع شده است.

مقبره عطار

مقبره عمار خیام، شاعر بزرگی که در قرن یازدهم زندگی می کرده است نیز در حومه شهر واقع شده است؛ بنابراین با یک سفر کوتاه به نیشابور می توانید از مقبره بسیاری از شخصیت های تاریخی ایران دیدن کنید. بیست و پنجمین روز از اولین ماه تقویم پارسی روز یادبود عطار است و هر ساله مراسمی برگزار می شود. وجه تسمیه عطار بخاطر حرفه او است. وی دانش گیاهان دارویی داشت و با نسخه های خود مردم را شفا می داد. برخی روایات در مورد مرگ عطار وجود دارد و به نظر می رسد او هنگام حمله مغول کشته شده باشد و همه نوشته های وی پس از غارت نیشابور از بین رفتند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۰۰ ، ۱۷:۳۷
امیر صدر

حرم امام رضا یا حرم رضوی حرم علی بن موسی الرضا (هشتمین امام شیعیان) است. این مکان که در مرکز مشهد در استان خراسان رضوی واقع شده است، توسط شیعیان به عنوان زیارتگاه و مکانی مقدس مورد احترام شناخته می شود. این مکان یکی از بهترین و آرامش بخش ترین مکان های مقدس برای مسلمانان و ایرانیان است. هر ساله 20 میلیون زائر از سراسر جهان برای زیارت حرم امام رضا (ع) به مشهد سفر می کنند. حرم امام رضا یکی از بناهای تاریخی ایران است که سال ها مورد توجه پادشاهان و دولت ها بوده و علاوه بر اینکه یک حرم مقدس است، دارای ارزش معماری تاریخی نیز می باشد. حرم امام رضا (ع) با مساحت یک میلیون متر مربع ازجمله بزرگترین مکان های مذهبی جهان است.

حرم مطهر

آشنایی با حرم امام رضا (ع)

این ضریح اکنون با ظرفیت 700000 نفر دارای مساحتی به ابعاد 12000 متر مربع است. مقبره ها، مساجد، گنبدها، گلدسته ها، حیاط ها (صحن)، ایوان ها (رواق)، کتابخانه ها و موزه ها بخش هایی از مجموعه حرم امام رضا (ع) هستند. این مجموعه فرهنگی و تاریخی یکی از مهم ترین بناهای مذهبی بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی است. سقف حرم دارای دو لایه است؛ لایه اول: که از پایین قابل مشاهده است، مقعر و مقرنس بوده و ارتفاع آن از سطح حرم تا نقطه انتهای سقف 18.80 متر است. لایه دوم: لایه بیرونی گنبد طلایی است. به گفته زائران این مکان علاوه بر زیبایی معنوی، یک شاهکار معماری است. معماری مجموعه حرم امام رضا نمونه عالی از معماری اسلامی است. اگرچه برخی از قسمت های این مجموعه قدمت بیشتری دارند و قدمت آن ها به سال 610 هجری قمری باز می گردد؛ اما بیشتر ساخت و سازها در دوره صفوی به ویژه در زمان شاه طهماسب انجام شده است.

حرم امام رضا

اولین ساختمان توسط ابن بابویه از دوره سامانی ساخته شده است. بعداً، در حملات مختلف، ساختمان اصلی تخریب شد و سلطان محمود غزنوی آن را دوباره ساخت. با گذشت زمان، بناهای جدید مانند مسجد گوهرشاد، مدارس پریزاد و دودار به حرم اصلی اضافه شدند. به گفته کارشناسان معماری، ساختمان مدرسه دودار یکی از بی نظیرترین و کامل ترین نمونه های معماری قرن 9 است. همچنین به دلیل ظرافت و زیبایی کاشی کاری ها و معماری مسجد گوهرشاد، این مسجد نیز یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شناخته می شود و به دلیل همجواری با حرم امام رضا (ع)، یکی از شلوغ ترین مساجد ایران به حساب می آید. یکی از بناهای معروف حرم امام رضا (ع) "سقاخانه" است که از سنگ مرمر با گنبدی هشت ضلعی و طلاکاری شده ساخته شده است. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ خرداد ۰۰ ، ۱۶:۴۴
امیر صدر