مشهد گردی - مکان های دیدنی و جذاب مشهد

مقبره کمال الملک

چهارشنبه, ۲۰ مرداد ۱۴۰۰، ۰۴:۵۴ ب.ظ

نیشابور یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی است. این شهر کوچک است اما جاذبه های مختلفی وجود دارد که باعث شده نیشابور برای بسیاری از مردم از سراسر جهان شناخته شود. نیشابور به عنوان قدیمی ترین منطقه باستانی خراسان بزرگ شناخته می شود که هنوز مسکونی نیست. یونسکو کنفرانس "نیشاپور ، شهر پایدار ایران" را در 29 ژوئن 2010 در نیشابور برگزار کرد و آن را "پایدارترین شهر در تاریخ ایران" نامید. نیشابور خواهر شهرهای کایروان در تونس، کربلا، بغداد و بصره در عراق، غزنی، بلخ و قلب در افغانستان، مرو در ترکمنستان، بخارا، سمرقند و خیوا در ازبکستان، خوجان و کلوب در تاجیکستان، قونیه در ترکیه و خوی است. مقبره کمال الملک یکی از مشهورترین هنرمندان ایران در نیشابور است.

کمال الملک

محمد غفاری معروف به کمال الملک در سال 1847 در کاشان در خانواده ای علاقه مند به هنر متولد شد. او بی شک یکی از برجسته ترین هنرمندان ایران بود. محمد از همان سال های ابتدایی به خوشنویسی و نقاشی علاقه نشان داد. او در کودکی طرح های زغال روی دیوارهای اتاق خود کشید. برخی از طرح هایی که او در آن خانه کشید هنوز قابل مشاهده هستند. با اتمام تحصیلات ابتدایی به تهران مهاجرت کرد. او به مدرسه دارالفنون پیوست و در آنجا نقاشی را نزد موزائینالدوله ، نقاش مشهور که به اروپا سفر کرده بود و هنرهای غربی را آموخت فرا گرفت.

عشق او به نقاشی به او در خلق برخی از آثار در دوران مدرسه کمک کرد. او همچنین به دستور ناصرالدین شاه در ساختمان شمس العماره نقاشی کرد. در طول اقامت خود در اروپا، او هرگز یک ساعت بیکار را سپری نکرد. وی در سفر خود به عراق و طی سال هایی که در مدرسه هنر تدریس می کرد، نقاشی های متعددی خلق کرد. متأسفانه اکثر این نقاشی ها یا تخریب شده اند یا در مجموعه های خصوصی هستند و دست زدن به آن ها غیرممکن است. آنچه که به عنوان آثار او در اینجا به چشم می خورد شامل مواردی است که در مجلس شورای ملی سابق، کاخ گلستان، موزه ها و مراکز دیگر نگهداری می شود. ایران مانند کمال الملک را ندیده است.

مقبره کمال الملک

هوشنگ سیحون یکی از معماران مشهور ایرانی است که مقبره کمال الملک را در نیشابور طراحی کرده است. این پوسته بتنی در مساحت 28 متر مربع واقع شده است. ساختار این مقبره شامل شش ایوان مقعر با ده طاق است و هندسه نقطه جسورانه ای در برنامه ریزی معماری آن است. شش طاق نیم دایره و چهار طاق متقاطع در قطرهای مربع قرار گرفته است. شما با ترکیبی از معماری معاصر و سنتی روبرو هستید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۵/۲۰
امیر صدر

مشهد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی